Laddar...
Laddar

Lägsta pris på hotell i Gävle

Vi jämför:
Alla hotellkedjor
 • Elite Grand Hotel Gävle
  Elite Grand Hotel Gävle

  4-stjärnigt hotell beläget i centrala Gävle. Smakfulla rum med hög komfort och service. Hotellet har en komplett relaxavdelning.

 • Best Western Hotel City Gävle
  Best Western Hotel City Gävle

  Trevligt hotell med 3 stjärnor beläget i centrala Gävle. Rummen är fräscha och har en komfortabel inredning. Nära till shoppingstråk och nöjen.

 • Hotel Aveny
  Hotel Aveny

  Trevligt hotell med 2 stjärnor beläget strax utanför Gävle city. Prisvänliga standardrum med komfortabel inredning. Nära till restauranger och shopping.

 • Scandic Gävle Väst
  Scandic Gävle Väst

  Trevligt hotell beläget 10 minuter från centrala Gävle. Trevliga standardrum med komfortabel inredning. Gym, pol och bastu.

Se alla hotell i Gävle

Om Gävle

Gävle

I Gävle centrum finns många närliggande butiker och allt man kan tänkas önska av den perfekta shoppingrundan. Gallerian Nian är den mest centrala gallerian som har två entréer mot Nygatan och två mot Drottninggatan, här hittar man kända varumärken inom mode, skönhet, kosmetik, teknik med mera.

Inte långt från det centrala torget ligger restaurangen Bara Vara. Det är en modern restaurang som serverar enkla svenska rätter gjorda på bra råvaror i en trevlig miljö.
Nere på Brunnsgatan ligger Bong Mai restaurang & bar som har bra alternativ på mat och desserter, här kan man även komponera sina egen maträtt om man vill.

Furuviksparken är ett populärt besöksmål för alla åldrar. Här finns ett äventyrsbad, ett tivoli, en djurpark och en stor konsertscen. I anslutning till parken ligger det en campingplats med flera boendealternativ. Varför inte övernatta i en mysig stuga eller låta sig inspireras av djurparkens safariinfluenser och övernatta i ett äkta safaritält!

Vill man få ut det bästa av naturen kan ett utflyktsmål till Nedre Dalälven vara passande. Inte långt från Gävle ligger Dalälven som med sina natursköna gröna landskap och stora delar av naturreservat skapar en underbar atmosfär.
Här är det populärt att fiska och i älven finns det runt 30 olika fiskarter. Vid Dalälven ligger också flera badvänliga stränder, en nationalpark och mysiga öar som lockar besökare på sommaren. I området finns också flera museum, konst och hantverksbutiker.

Gävle bjuder på ett roligt uteliv med flera klubbar och barer.
Terrassen pub & kök är en mysig pub i stadens centrum som serverar god mat och har ett brett urval av dryck med bland annat flera olika sorters öl och whisky.
Nattklubbarna i Gävle är utplacerade i stadens centrum och ligger inom promenadavstånd från Stortorget. De mest besökta nattklubbarna är Goya och Heartbreak hotell.

Det finns en del sevärda museum i Gävle. Några av de mest besökta är Gävles järnvägsmuseum, länsmuseet Gävleborg och Sveriges fängelsemuseum.

Strax utanför Gävle ligger Mackmyra bruk och Sveriges enda whiskydestilleri. Här finns alla delar i produktionen som behövs för att skapa den godaste whiskyn. En guidad visning tar ungefär 1,5 timme och då får man lära sig om produktionen, från idé till färdig flaska.

Nya recensioner

Scandic Gävle Väst
Scandic Gävle Väst
Betyg:
Namn:
Patrik

"Här stannade vi över natten på genomresa under sommaren 2012, kanske inget vi hade valt..." Läs mer