Laddar...
Laddar

Lägsta pris på hotell i Luleå

Vi jämför:
Alla hotellkedjor
 • Comfort Hotel Arctic
  Comfort Hotel Arctic

  4-stjärnigt hotell beläget i centrala Luleå. Rummen är stilfulla med hög komfort och service. Mycket bra konferenslokaler.

 • Elite Stadshotellet Luleå
  Elite Stadshotellet Luleå

  Elegant hotell med 4 stjärnor beläget vid Luleå Stadspark. Trevliga rum med mycket komfortabel inredning. Parkeringsgarage finns.

 • Quality Hotel Luleå
  Quality Hotel Luleå

  3-stjärnigt hotell beläget i centrala Luleå. Moderna rum med komfortabel inredning och stora fönster. Här är även husdjur välkomna.

 • Amber Hotell
  Amber Hotell

  Familjeägt hotell med 3 stjärnor beläget mitt i centrala Luleå. Rummen är trevliga och håller god standard. Uteplats med grillmöjligheter finns på hotellets innergård.

Se alla hotell i Luleå

Om Luleå

Luleå

Luleå City är ett fartfyllt centrum med över 300 butiker och 3 stora gallerior. Det är längst Storgatan och Kungsgatan de bästa shoppingstråken ligger, här samsas restauranger och mysiga fik om lokalerna så när magen kurrar behöver du inte gå långt för att njuta av en god matbit, det finns runt hörnet.

Restaurang CG på Storgatan lagar enkla, fräscha maträtter gjorda på färska råvaror. Till middagen serveras ett gott vin och på CG kan man även delta i en vinprovning.
Cooks Krog är en annan trevlig korg där restaurangen fokuserar på vällagad matlagning med inspiration från hela Lappland.

Vill man besöka platsen där Luleå grundades och också få en intressant inblick i Stadens historia ska man bege sig till kyrkstaden. Den är belägen i Gamla stan och kallas kyrkstaden för sina många och välbevarade kyrkor. I kyrkstaden hålls utställningar och guidade visningar och här finns gott om restauranger och butiker för besökarna.

Utelivet i Luleå är livfullt, krogar och barer finns det många att välja bland.
En populär bar och nattklubb som många besökare men också studenter väljer att gå till är Allstar, en sportig men mysig bar med härlig atmosfär. Här finns tre stora barer, flera lounger, biljardbord och sportautomater. Maten som serveras i restaurangen är burgare, smaskiga kötträtter, pasta och fisk. Du hittar Allstar på Nygatan.

Lappland har ett otroligt fint landskap både sommar och vintertid, men för att få den bästa vinterupplevelsen ska man besöka någon av Luleås äventyrs och destinationsföretag som erbjuder en komplett service och ett härligt utbud av aktiviteter i vildmarken, information om dessa går att hitta på turistbyrån. Aktiviteter som erbjuds i den Lappländska vildmarken är bland annat forsränning, havskajak, klättring, snöskoter samt sport och flugfiske.

Luleå har flera sevärda museum man kan besöka. Flygmuseet F 21 låter besökarna ta del av svensk flyghistoria och på de här museet finns utställningar samt en flygsimulator.

På friluftsmuseet Hägnan har besökarna chansen att göra en resa tillbaka i tiden. Här finns flera gårdar bevarade från 1700-talet med kulturhistoriska byggnader. Här ordnas guidade visningar och sagovandringar.

First camp är en omtyckt campingplats med flera roliga aktiviteter. Här finns bland annat äventyrsbadet Arcusbadet som har tre olika pooler, barnpooler, rutschbanor och en vågmaskin.
För den som vill campa på området finns det flera olika stugor att välja bland, beroende på hur stort man vill bo samt vilket läge man söker. Vissa av stugorna ligger nära Luleälven.

Nya recensioner

First Camp Luleå
First Camp Luleå
Betyg:
Namn:
lottaandersson_44

"Spenderade förra årets semester på First Camp Luleå och hit kommer vi åka fler gånge..." Läs mer


Citysleep
Citysleep
Betyg:
Namn:
klarasofia

"Blev glatt överaskad av de mysiga rummen när vi hade kommit fram...." Läs mer


Citysleep
Citysleep
Betyg:
Namn:
kalle

"Det här påminner om en modern fängelsecell! Storleken på rummen är nästan som Stena ..." Läs mer


Park Hotell
Park Hotell
Betyg:
Namn:
lorddenmark

"Bodde på Park Hotell 4 dagar i samband med en affärsresa under våren 2013...." Läs mer


Park Hotell
Park Hotell
Betyg:
Namn:
markuuus

"Hotellet ligger lite i utakanten av centrum, några kvarter från gågatan...." Läs mer