Laddar...
Laddar

Lägsta pris på hotell i Lund

Vi jämför:
Alla hotellkedjor
 • Elite Hotel Ideon, Lund
  Elite Hotel Ideon, Lund

  Affärsvänligt hotell beläget strax utanför Lunds centrum. Trevliga standardrum med komfortabla sängar. Bra event och konferenslokaler. Bra service.

 • Hotel Duxiana
  Hotel Duxiana

  Charmigt hotell med 4 stjärnor beläget i hjärtat av Lund. Individuellt inredda rum med hög komfort och service.

 • Hotel Concordia
  Hotel Concordia

  Hotell med 4 stjärnor beläget mitt inne i centrala Lund. Modernt inredda rum med mycket hög komfort. Hotellet har gym och relaxavdelning. Brett serviceutbud.

 • Hotel Djingis Khan
  Hotel Djingis Khan

  Familjeägt hotell med 4 stjärnor beläget i norra Lund. Trevliga standardrum med hög komfort och service. Restaurang med innergård.

Se alla hotell i Lund

Om Lund

Lund

I Lunds centrum ligger friluftsmuseet Kulturen som breder ut sig över två långa kvarter. Det är ett populärt turistmål och en klar sevärdhet. Här finns över trettio kulturhistoriska byggnader utplacerade. Här får man chansen att uppleva staden från ett historiskt perspektiv, man får även granska staden både på landet och i stadskärnan.
Här finns också flera utställningar, trädgårdar, mängder av konst, en museishop, butiker café och restauranger.

Vill man beskåda Lund från höjden kan man göra det med en ballongfärd. Det är ett spännande äventyr på fyra timmar där piloterna tar dig med upp på en helt ny nivå.
Tycker man inte om höjder och hellre vill se Lund från marken så går det utmärkt.
Staden anordnar flera stadsvandringar där man kan få guidade turer genom Lunds gator. Vandringen visar upp stadens stora sevärdheter och berättar om Lunds grundande och historia från den danska tiden fram till nutid.

Lund har hela 28 stycken naturreservat, därför är det ett utmärkt resmål för den som vill varva ett härligt stadsliv med en skön natur. De mest besökta parkerna är Stadsparken, Lundagård och den Botaniska trädgården.
För den som vill komma naturen ännu närmare är Romeleåsens skogar de mest charmiga. Här ute finns flera aktiviteter och vandringsfärder som låter besökaren se Lunds natur från den bästa synvinkeln. Här finns även konsthantverk och flera ekologiska butiker.

Vill man uppleva naturen på ett roligt sätt kan Romeleåsens dressincykling vara lockande. Spåret går längst Romeleåsen från Björnstorp till Veberöd. Banan är omgiven av skog och öppna vyer, det är helt klart en sevärdhet.

Längst de mysiga gågatorna i City hittar man mängder av unika butiker. Här finns någonting som tilltalar alla, och vill man hitta de mer kända butikskedjorna finns det självklart flera gallerior att strosa runt i. Bara 2,5 km från centrum hittar man Nova Lund som är ett välbesökt köpcentrum.

Vill man ta en god fikapaus under shoppingturen finns Annas Kök som ligger beläget vid Nova Lund. Det är ett mysigt café och här doftar nybakat av härliga bakverk och bröd. Det finns även en lunchmeny och mest känt är stället för sin kaffekvarn som alltid serverar nymalet kaffe av färska kaffebönor.

Eftersom Lund är en studentstad är nattlivet mycket fartfyllt och glädjande och här finns en stor variation. Vill man luta sig tillbaka och njuta av en komplett och inbjudande pub är The Old Bull ett trevligt ställe som många väljer att gå till.
Söker man efter ett dansgolv med den senaste musiken hör T-bar till ett av favoritställena.

Utbudet på mat och dryck är mycket brett i hela Lund. För den som tycker om fisk och skaldjur kan ett besök på Klostergatans fisk locka. Det är en fiskrestaurang i centrala Lund som har flera rätter med havets läckerheter att välja bland.

Nya recensioner