Laddar...
Laddar

Lägsta pris på hotell i Örebro

Vi jämför:
Alla hotellkedjor
 • Elite Stora Hotellet
  Elite Stora Hotellet

  4-stjärnigt hotell beläget mitt i centrala Örebro. Stilfulla rum med härlig inredning, hög standard och komfort. Vissa rum välkomnar husdjur.

 • Best Western City Hotell
  Best Western City Hotell

  4-stjärnigt hotell beläget i centrala Örebro. Stilfulla rum med hög komfort och service. Bra läge med Örebros centrum runt hörnet.

 • Behrn Hotell
  Behrn Hotell

  Hotell med 4 stjärnor beläget i centrala Örebro. Trevliga rum med hög komfort och service. Relaxavdelning med spa och bastu.

 • Quality Hotel Örebro
  Quality Hotel Örebro

  Modernt konferenshotell med 3 stjärnor beläget 3 km norr om centrala Örebro. Stilfulla rum med komfortabla sängar och god funktionalitet. Relaxavdelning. Här är även husdjur välkomna.

Se alla hotell i Örebro

Om Örebro

Örebro

Örebro är en riktig äventyrsstad. Det naturfyllda området Storstenshöjden är ett perfekt ställe att besöka om man vill kombinera vackra vyer med äventyr. Här kan man prova på friluftslivet i vildmarken, vandra över stora skogar och upp på utsiktsberg. I skogen finns chansen att se djur som varg, älg och lodjur.
Det är fina vandringsleder som sträcker sig över Storstenshöjden. För den som inte känner för att gå kan man prova på Segway. Det går också att fiska, klättra i berg, paddla kanot, bada i badtunna och campa.
På vintern förvandlas anläggningen till en vit drömdal och då kan man prova på att åka i Storstenshöjdens skidbacke.

Vid svartåns strand och i anslutning till stadsparken hittar man friluftsmuseet Wadköping. Här finns gamla sevärda byggnader, trähus och gårdar. Du hittar även museum och utställningar.
Konst och hantverk är en del av utställningarna men här visas också teaterframträdanden och under anordnas en årlig, gammaldags julmarknad.

När man ändå befinner sig vid svartån bör man absolut besöka Örebros slott som ligger mitt i staden. Slottet är 700 år gammalt och ett populärt turistmål med guidade turer och visningar.

Inte långt från Örebro slott ligger restaurangen Amano. Här kan man smaka färsk gös direkt från Hjälmaren. I en inbjudande miljö kan man välja mellan olika rätter, producerade på ekologiska råvaror. Det är också här Sveriges största Italienska vinkällare finns.

För den som gillar konst är kulturminnesmärkta Bergööska huset en intressant upplevelse. Här kan man se utsmyckningar från de kända konstnärerna Carl och Karin Larsson. Byggnaden i sig är mycket vacker och absolut värd ett besök.

Örebro har flera attraktiva badplatser som lockar många besökare under sommaren. Hjälmarens största Ö vid namn Vinön kan man enkelt ta sig till med färja. Här finns massa roliga aktiviteter för hela familjen.

Vill man njuta av Örebros uteliv finns det flera bra klubbar i centrum. Ritz nattklubb är byggt i det gamla varmbadhuset och har sedan ett par år tillbaka renoverats om till en trendig nattklubb. Hit lockas många besökare till det stora dansgolvet och den bubblande champagnebaren.
Ett annat omtyckt uteställe i Örebro är Villa Strömpis. Den gula villan med två våningar ligger centralt och består av en nattklubb och restaurang.

Nya recensioner

STF Livin' Hostel
STF Livin' Hostel
Betyg:
Namn:
otusixten

"Rummet vi bodde i var fräscht och välstädat men inte speciellt inspirerande...." Läs mer


STF Livin' Hostel
STF Livin' Hostel
Betyg:
Namn:
cornelius_j

"Jag är en glad student som numera är bosatt i Örebro, tog in på detta hotellet tillsam..." Läs mer


Hotell Storgården
Hotell Storgården
Betyg:
Namn:
bartolomeus

"Blev positivt överraskad av detta hotellet, det ligger jättecentralt på Fredsgatan med ..." Läs mer