Lägsta pris på hotell i Oskarshamn

Vi söker igenom 7 populära bokningssajter
Vi ger er bästa pris på alla hotell
Gratis avbokning på majoriteten av rummen

Antal stjärnor på hotellet

Faciliteter

Om Oskarshamn

Oskarshamn

I Oskarshamn finns en härlig mix av olika affärer, du hittar allt från kända klädmärken till unika inredningsaffärer och inspirerande gårdsbutiker. De flesta butikerna ligger belägna kring stora torget, lilla torget, Köpmangatan och Flanaden som är en stor inglasad galleria.

I Oskarshamn, söder om centrum hittar man den vackra stadsparken. Det är en relativt stor och mycket vacker park med blomstrande planteringar, stora träd och gräsmattor. I parkens östra delar finns trevliga utsiktspunkter, bland annat över hamnområdet.
I utkanten av stadsparken bredvid fågeldammen ligger en stor temalekplats. Denna lekplats är mycket populär bland de mindre besökarna som brukar bli imponerade av det häftiga piratskeppet, den coola linbanan och alla rutschkanor.

Vill man göra en trevlig utflykt under sitt besök i Oskarshamn ska man ta en tur med M/S Solkust. Båtturerna avgår från hamnen under sommaren och tar med besökarna till den fantastiska och sägenomspunna ön Blå Jungfrun, även känd som Blåkulla.

Denna vackra ö ligger mitt ute i Kalmarsund och har riktigt natursköna omgivningar med tall och ädellövskog. Här finns fascinerande granitklippor som blivit slipade av havet och har spännande former.

Det finns många härliga utsiktpunkter på ön, men eftersom denna ö även fungerar som nationalpark finns här ingen bebyggelse förutom en vakt/guidestuga och torrdass, därför kan det vara en förutsättning att ha med sig bra promenadskor och en ordentlig matsäck när man gör en utflykt till ön.

Oskarshamn har flera sevärda museer. På Båt- och maskinmuseet nere vid hamnen visas bruksbåtar i trä som är tillverkade på olika varv i Oskarshamns kommun. Man kan också spana in motorer från stora fartyg, där ibland ångfartyget Gustavsberg VII:s stora ångmaskin som byggdes i början av 1900-talet.

Ett annat museum som spelar en stor roll i Oskarshamns historia är Döderhultarmuseet. Museet visar upp drygt 200 av Axel Peterssons verk i en unik samling. Konstnären skildrar livet på den småländska landsbygden och i staden Oskarshamn kring sekelskiftet 1900. Här finns träskulpturer som gestaltar människor som fanns i konstnärens omgivning förr i tiden, på ett snyggt och humoristiskt sätt.

Norr om Oskarshamn ligger Äspölaboratoriet där spännande forskning äger rum, med ett djup på 500 meter ner i berget. På sommaren är besökare hjärtligt välkomna att besöka forskningen nere i berget som drivs av Svenska Kärnbränslehantering AB. Det är en spännande upplevelse att få sätta på sig en skyddshjälm och följa med ner i bergets djup och vandra bland gångarna.

Aktivitet

Nya recensioner

Strand Hotel
Betyg:
Namn:
poppaN

"Detta hotell är enastående! Jag bodde i ett rymligt rum med otroligt skön säng, snyggt dekorerat hade även ett bra badrum och en stor tv. Något som inte är så trevligt är de dyra parkeringsavgifterna man råkar ut för i Norrköping, tyvärr har inte detta hotell någon privat parkering. Frukosten var jättegod! Där fanns allt ifrån köttbullar och äggröra till våfflor med sylt och grädde, färskpressade juice. Frukostmatsalen är lika fräscha som övriga delar av hotellet. Det här kan vara Sveriges mysigaste hotell. "


Strand Hotel
Betyg:
Namn:
Lini7

"Jag tog in på detta hotell en natt i somras när vi var på genomresa. Rummen är personligt inredda, mysiga och välstädade. Det fanns även ett trevligt sällskapsrum samt en härlig frukostmatsal med fin utsikt. Jag tycker personalen här var jättetrevlig och frukosten smakade prima skinka! "


Strand Hotel
Betyg:
Namn:
kattis

"Jag hamnade på Strand Hotel av en slump när jag fick stanna lite längre än planerat i Norrköping. Det var en trevlig överraskning att få stiga in på ett så trevligt hotell. Det ligger i en äldre byggnad och inne i hotellet råder en riktigt charmig atmosfär. Rummen var riktigt spännande, inga tråkiga standardrum här inte. Jag fick titta på lite olika rum innan jag bestämde mig för ett tvåbäddsrum med utsikt över Motala Ström. Rummet var så vackert, de mörka trämöblerna fick samarbeta med färgglada kuddar och gardiner som gick i fräscha och inspirerande toner. Jag skrev på min fjärde bok vid tillfället och jag fann miljöerna på detta hotell mycket rogivande och bra att arbeta i. Personalen är så omhändertagande och trevliga, rekommenderar för alla typer av resenärer."


Strand Hotel
Betyg:
Namn:
Victoria87

"Vi fick ett mycket trevligt bemötande av personalen på Strand. Väldigt god service och hemtrevliga miljöer med anrik stil. Frukostbuffén var väldigt trevligt upplagd och där fanns massa goda rätter att välja bland. Jag gillar hotellets centrala läge, nära till centrum och tågstationen. "


Strand Hotel
Betyg:
Namn:
Nordis

"Jättemysigt litet hotell med personligt inredda rum! Hotellet är inrymt i en äldre fastighet med massor av charm, högt tak och härliga omgivningar. Jag älskade vårt romantiska rum, vi hade kakelugn på rummet och frukosten som serverades i ett ljust och luftigt rum var helt underbar. Personalen som jobbade på hotellet är mycket serviceinriktade och tar väl hand om sina gäster, rekommenderas varmt. "


Best Western Princess Hotel
Betyg:
Namn:
shi0

"Mitt favorithotell i Norrköping, checkar alltid in här när jag ska hälsa på min dotter. Det allra bästa är att dem har djurvänliga rum där man kan ha med sig hunden. "