Jämför hotell i Oskarshamn

VI jämför priser från bland annat:

Antal stjärnor på hotellet

Faciliteter

Om Oskarshamn

Oskarshamn

I Oskarshamn finns en härlig mix av olika affärer, du hittar allt från kända klädmärken till unika inredningsaffärer och inspirerande gårdsbutiker. De flesta butikerna ligger belägna kring stora torget, lilla torget, Köpmangatan och Flanaden som är en stor inglasad galleria.

I Oskarshamn, söder om centrum hittar man den vackra stadsparken. Det är en relativt stor och mycket vacker park med blomstrande planteringar, stora träd och gräsmattor. I parkens östra delar finns trevliga utsiktspunkter, bland annat över hamnområdet.
I utkanten av stadsparken bredvid fågeldammen ligger en stor temalekplats. Denna lekplats är mycket populär bland de mindre besökarna som brukar bli imponerade av det häftiga piratskeppet, den coola linbanan och alla rutschkanor.

Vill man göra en trevlig utflykt under sitt besök i Oskarshamn ska man ta en tur med M/S Solkust. Båtturerna avgår från hamnen under sommaren och tar med besökarna till den fantastiska och sägenomspunna ön Blå Jungfrun, även känd som Blåkulla.

Denna vackra ö ligger mitt ute i Kalmarsund och har riktigt natursköna omgivningar med tall och ädellövskog. Här finns fascinerande granitklippor som blivit slipade av havet och har spännande former.

Det finns många härliga utsiktpunkter på ön, men eftersom denna ö även fungerar som nationalpark finns här ingen bebyggelse förutom en vakt/guidestuga och torrdass, därför kan det vara en förutsättning att ha med sig bra promenadskor och en ordentlig matsäck när man gör en utflykt till ön.

Oskarshamn har flera sevärda museer. På Båt- och maskinmuseet nere vid hamnen visas bruksbåtar i trä som är tillverkade på olika varv i Oskarshamns kommun. Man kan också spana in motorer från stora fartyg, där ibland ångfartyget Gustavsberg VII:s stora ångmaskin som byggdes i början av 1900-talet.

Ett annat museum som spelar en stor roll i Oskarshamns historia är Döderhultarmuseet. Museet visar upp drygt 200 av Axel Peterssons verk i en unik samling. Konstnären skildrar livet på den småländska landsbygden och i staden Oskarshamn kring sekelskiftet 1900. Här finns träskulpturer som gestaltar människor som fanns i konstnärens omgivning förr i tiden, på ett snyggt och humoristiskt sätt.

Norr om Oskarshamn ligger Äspölaboratoriet där spännande forskning äger rum, med ett djup på 500 meter ner i berget. På sommaren är besökare hjärtligt välkomna att besöka forskningen nere i berget som drivs av Svenska Kärnbränslehantering AB. Det är en spännande upplevelse att få sätta på sig en skyddshjälm och följa med ner i bergets djup och vandra bland gångarna.

Aktivitet

Nya recensioner

Hostel Above
Betyg:
Namn:
bingO

"Jag och min man tog in här när vi anlände sent till Norrköping en kväll. Vi fick ta en titt på både vandrarhemsrummen (de såg ok ut men tilltalade inte oss) och även hotellrumen, vi beslutade oss för det senare alternativet. Rummet var överaskande stort och fräscht var det också, inrett i trevliga färgtoner och sängen var jättebekväm. Vi parkerade alldeles utanför hotellet, de gick i mån av plats och vi hade turen att få en parkeringsplats för endast 50 kronor per dygn, mycket prisvärt."


Hostel Above
Betyg:
Namn:
samsson

"Tyckte det kändes smidigt att hotellet låg så pass nära centralstationen men dessvärre kom detta att bli ett större problem under min vistelse på Above. Det går spårvagnar alldeles utanför och ljudet de gör ifrån sig är fruktansvärt störande. Jag spenderade mycket tid på mitt hotellrum, och de var bra överlag, fräscht och rymligt men störde mig extremt på ljuden som sagt. Något annat som hade kunnat förbättras var att sängkläderna var väldigt tråkiga, känns som man tvättat samma lakan flera flera gånger.. Nåväl funkar väl för natten men rekommenderas ej för längre incheckningar."


Hostel Above
Betyg:
Namn:
solterrassen

"Ett sunkigt vandrarhem i centralstationen.. Vi bodde i en hemsk sovsal med vandrarhemssängar som var från 80-talet.. Toa i korridoren.. Det var ganska billigt o sova där betalade typ 200 spänn. "


Hostel Above
Betyg:
Namn:
mia43

"Trevligt vandrarhem/hotell som lever upp till sina stjärnor. Jag bodde här med min fästman under en vecka i somras. Det är ett ganska enkelt vandrarhem men personalen gör ett bra jobb och tar väl hand om sina gäster. Någonting som jag upplever som mindre bra med detta hostel var allt väsen från spårvagnarna som ligger i anslutning till byggnaden. Plus i kanten för den humana parkeringsavgiften, endast 50 kronor per dygn och det tycker jag är rimligt jämfört med de större hotellen som ligger mer centralt, där tar de upp mot 200 kr per dygn. "


Cloud Hostel
Betyg:
Namn:
carolina22

"Tog in här tillsammans med min pojkvän när vi var på semesterresa i Norrköping ett par dagar. Vi bastade i hotellets bastu när vi bodde här och det var en riktigt härlig bastu med utsikt över Norrköpings centrum. Vi gillade verkligen den öppna atmosfären, det fanns ett stort kök som alla gäster hade tillgång till, mysigt på kvällen då man kunde ordna sina egna kvällsfika. Rekommenderas varmt. "


Cloud Hostel
Betyg:
Namn:
hotellhooked

" Tyckte detta hotell var en riktigt trevlig överraskning, trevliga gemensamhetsutrymmen och högt i takt. Välstädade rum med bekväma sängar. Det som var mindre festligt var att enkelrummen inte hade badrum på rummet, fick gå ut i korridoren för toa o dusch. Rekommenderar, framförallt för de humana priserna."