Laddar...
Laddar

Lägsta pris på hotell i Oskarshamn

Vi jämför:
Alla hotellkedjor
 • Best Western Hotel Corallen
  Best Western Hotel Corallen

  4-stjärnigt hotell beläget ca 5 minuters bilresa från centrala Oskarshamn. Rummen är stilfulla med hög komfort och har en härlig utsikt över skärgården.

 • Clarion Collection Hotel Post
  Clarion Collection Hotel Post

  Stilfullt hotell med 4 stjärnor beläget i centrala Oskarshamn. Moderna rum med hög komfort och funktionalitet. Gångavstånd till centrums nöjen och sevärdheter.

 • Hotell Ett - Sweden Hotels
  Hotell Ett - Sweden Hotels

  Smakfullt hotell med 4 stjärnor beläget intill stadsparken i centrala Oskarshamn. Trivsamma rum med komfortabel och funktionell inredning. Bra service.

 • Best Western Sjöfartshotellet
  Best Western Sjöfartshotellet

  Trevligt hotell med 3 stjärnor beläget i centrala Oskarshamn. Rummen är trevliga med ljus inredning i maritim stil. God service och bra utbud av faciliteter.

Se alla hotell i Oskarshamn

Om Oskarshamn

Oskarshamn

I Oskarshamn finns en härlig mix av olika affärer, du hittar allt från kända klädmärken till unika inredningsaffärer och inspirerande gårdsbutiker. De flesta butikerna ligger belägna kring stora torget, lilla torget, Köpmangatan och Flanaden som är en stor inglasad galleria.

I Oskarshamn, söder om centrum hittar man den vackra stadsparken. Det är en relativt stor och mycket vacker park med blomstrande planteringar, stora träd och gräsmattor. I parkens östra delar finns trevliga utsiktspunkter, bland annat över hamnområdet.
I utkanten av stadsparken bredvid fågeldammen ligger en stor temalekplats. Denna lekplats är mycket populär bland de mindre besökarna som brukar bli imponerade av det häftiga piratskeppet, den coola linbanan och alla rutschkanor.

Vill man göra en trevlig utflykt under sitt besök i Oskarshamn ska man ta en tur med M/S Solkust. Båtturerna avgår från hamnen under sommaren och tar med besökarna till den fantastiska och sägenomspunna ön Blå Jungfrun, även känd som Blåkulla.

Denna vackra ö ligger mitt ute i Kalmarsund och har riktigt natursköna omgivningar med tall och ädellövskog. Här finns fascinerande granitklippor som blivit slipade av havet och har spännande former.

Det finns många härliga utsiktpunkter på ön, men eftersom denna ö även fungerar som nationalpark finns här ingen bebyggelse förutom en vakt/guidestuga och torrdass, därför kan det vara en förutsättning att ha med sig bra promenadskor och en ordentlig matsäck när man gör en utflykt till ön.

Oskarshamn har flera sevärda museer. På Båt- och maskinmuseet nere vid hamnen visas bruksbåtar i trä som är tillverkade på olika varv i Oskarshamns kommun. Man kan också spana in motorer från stora fartyg, där ibland ångfartyget Gustavsberg VII:s stora ångmaskin som byggdes i början av 1900-talet.

Ett annat museum som spelar en stor roll i Oskarshamns historia är Döderhultarmuseet. Museet visar upp drygt 200 av Axel Peterssons verk i en unik samling. Konstnären skildrar livet på den småländska landsbygden och i staden Oskarshamn kring sekelskiftet 1900. Här finns träskulpturer som gestaltar människor som fanns i konstnärens omgivning förr i tiden, på ett snyggt och humoristiskt sätt.

Norr om Oskarshamn ligger Äspölaboratoriet där spännande forskning äger rum, med ett djup på 500 meter ner i berget. På sommaren är besökare hjärtligt välkomna att besöka forskningen nere i berget som drivs av Svenska Kärnbränslehantering AB. Det är en spännande upplevelse att få sätta på sig en skyddshjälm och följa med ner i bergets djup och vandra bland gångarna.