Laddar...
Laddar

Lägsta pris på hotell i Sala

Vi jämför:
Alla hotellkedjor
 • Sätra Brunn Hälsobrunn
  Sätra Brunn Hälsobrunn

  Anrikt hotell med 3 stjärnor beläget 15 km från Sala. Mysiga rum med komfortabel inredning och hög funktionalitet.

 • Hotell Tinget
  Hotell Tinget

  Modernt hotell beläget i centrala Sala. Rummen är trivsamma och har en hög komfort och standard. Gästerna har tillgång till hotellets avgiftsfria parkering. Bra service.

 • Norrängens Alpacka - Bed & Breakfast
  Norrängens Alpacka - Bed & Breakfast

  Härligt B&B beläget på en gård 12 km från Salas tågstation. Modernt inredda rum med god komfort och standard. Lägenheter med god komfort samt valutrustat kök. Bra serviceutbud.

 • Hotell Svea
  Hotell Svea

  Trevligt hotell med 2 stjärnor beläget i centrala Sala. Rummen är trivsamma med komfortabel inredning och delat badrum. Bra service.

Se alla hotell i Sala

Om Sala

Sala

Sala har ett mycket mysigt centrum där gamla charmiga byggnader ligger tätt och butiker och restauranger samsas längst gågatorna. Här kan man hitta charmiga småbutiker med speciella utbud, och en del kända märken.

Centrumgallerian i Sala heter Sala Torg. Den ligger precis vid torget som också hör till centrums livligaste stadsdel. Inne i gallerian finns kända butikskedjor som H&M, Kappahl, Guldfynd, Kix , Expert, apotek med mera. Torget är en bra plats att utgå ifrån när man tar sig runt i centrums gator.

Vid torget ligger Restaurang Stora Torget. Det är en klassisk á la carte-restaurang som serverar medelhavsinspirerade grillrätter och innovativa fiskrätter. Men här finns även klassiska kötträtter som Plankstek.

Sala har ett brett utbud av museum. Här finns 9 olika museum i och runt Sala som visar upp blandade föremål.
Gillar man konst ska man göra ett besök på Aguélumuseet på Vasagatan 17. Här finns Sveriges största samling av Aguéliverk med kända målningar.

Nässelbos Bygdemuseum kan stolt visa upp uppbyggda miljöer från 1920 till 1960-talet där man bland annat får se lanthandel, café, skrädderi, skomakeri och mycket mer.

Vid sjön Långforsen utanför Sala ligger Måns Ols värdshus med sin restaurang och tillhörande café. Maten som serveras på värdshuset är mycket omtyckt och hit söker sig många som vill avnjuta en god middag i en härlig atmosfär med sjöutsikt. Restaurangen serverar goda luncher och har en á la carte-meny med blandade kött och fiskrätter.

I sydvästra Sala ligger den kända Sala silvergruva. Hit är besökare välkomna för att utforska gruvan och dess spännande utbud.

Från början av november till slutet på december finns det möjlighet att boka guidade visningar. Man kan välja mellan olika typer av visningar, en visning i Sofia Magdalena gruvan låter besökarna uppleva en klassisk gruvmiljö 60 meter ner som gruvarbetarna använde under 1800-talet.

Den häftiga Ulrica Eleonora gruvan har hela 155 meter djup och fylld med vatten. Detta är en riktigt häftig gruva som många vill besöka och här finns bekvämligheten att kunna åka hiss ner i gruvan.
I gruvan finns också spännande gångar som tar leder fram till gruvans djupaste schakt. Här finns också möjlighet att få en guidad visning.

Sala Silvergruva har också möjligheten att erbjuda besökarna en rolig aktivitet i form av en spännande höghöjdsbana. Banan består av flera häftiga sektioner med linbanor, hängbroar och andra spännande utmaningar på höga höjder.