Laddar...
Laddar

Vi hjälper dig att hitta rätt hotell

Guiden för dig som ska övernatta i Trollhättan

Vi har i samarbete med Trollhättan.com besökt hotellen i Trollhättan och analyserat samt granskat utbudet i staden för att göra det lättare för dig att välja boende.

ALLA HOTELL I TROLLHÄTTAN LIGGER CENTRALT

Med några hundra meters mellanrum ligger hotellen tätt placerade i centrala Trollhättan.

Alla hotell ligger inom 1000 meter från Drottningtorget vilket kan anses som Trollhättans centrumunkt. Hotell Scandic Swania är absolut störst med sina över 200 rum.

Hotellen i Trollhättan:

Karta över centrala trollhättan
TITEL
Swania
Scandic
201 rum
Kung Oscar
Clarion
80 rum
Hotel Trollhättan
Best Western
54 rum
Hotell Bele
Sweden Hotels
31 rum
Alberts
-
28 rum

BRA RESTAURANGUTBUD VID HOTELLEN

Swania, Kung Oscar och Alberts har egna restauranger men annars är restaurang och ”pub?”-utbudet runt Trollhättans hotell stort. Detta inkluderar vanliga kedjor som O’learys, Pitchers och Bishop Arms samt lokala favoriter som restaurangerna Pinchos, Majo, Mamma Mia och restaurang/nattklubbarna Butlers, Buddys samt nattklubben Lipz och pub och rockbaren Backstage. Utöver detta finns även ett antal renodlade restauranger.

Shopping
Handeln i centrala staden har gott om små mysiga butiker men även Åhlens längs gågatan och storgatan. De större kedjorna ligger på Överby som ligger direkt norr om Trollhättan.

Närhet till fyrstad flygplats och Trollhättans resecentrum

Det finns inget hotell i direkt anslutning till flygplatsen som ligger cirka 5 km nordöst om staden. För att ta sig flygplatsen kan man ta busslinje 66 (reseplanerare.vasttrafik.se) från Trollhättan Resecentrum eller med Taxi.

Från hotellen till resecentrum
Från Resecentrum kan du med tåg ta dig söderut till Göteborg eller norrut till Oslo, Karlstad eller närliggande Vänersborg. Tågen till Göteborg trafikeras av flera operatörer och går en eller flera gånger i timmen beroende på tid på dygnet.

Från Alberts hotell tar det cirka 25 minuter att gå till Resecentrum men lägg på fem minuter för eventuell broöppning av klaffbron över Trollhättekanalen, speciellt på sommaren. Från Clarion Kung Oscar går det betydligt snabbare att promenera då det ligger 200 meter söder om Resecentrum. Räkna med 10-15 minuter promenad från övriga hotell.

På drottningtorget finns lokalbussar och en taxiplats där bilarna väntar på sina kunder och ligger därför centralt belägen mellan alla hotell. En del taxibilar brukar även stå vid resecentrum där du även hittar de regionala bussarna.

Gångavstånd till resecentrum
Kung Oscar
5 min
400 m
Hotell Bele
10 min
750 m
Hotel Trollhättan
12 min
1 km
Swania
14 min
1,1 km
Alberts
14 min
1,8 km

ATT ANLÄNDA MED BIL - PARKERINGAR

Det är enkelt att ta sig in till hotellen i centrala Trollhättan med bil. Avståndet till den stora genomfartsleden E45 är kort. Det kan dock bli vissa köer vid rusningstrafik framförallt vid högskolan och drottningtorget.

Gatuparkeringar vid hotellen
Väl inne i stadskärnan finns gott om parkeringsmöjligheter. Flertalet av gatorna i stadskärnan är reglerade med parkeringsskiva dagtid, oftast är då parkeringslängden en timma. Andra parkeringsplatser är reglerade med biljettautomater. Priset är då cirka 3 kronor per timme eller kring 20 kronor per dygn vilket är relativt billigt. Dessa parkeringar är dessutom gratis att stå på nattetid. I praktiken innebär det att ifall du anländer efter 19:00 och åker innan 09:00 så är det som oftast gratis. På sommaren är det lite färre parkeringar då kommunen avsätter gatan längs kanalen till sommaraktiviteter.

Parkeringsgarage
Vill du stå vädarskyddat eller om möjligheterna på gatorna är begränsade finns exempelvis parkeringshuset Merkurius med infarter från Storgatan och Österlånggatan. Garaget ligger i direkt anslutning till hotell Swania och Hotel Trollhättan. Priset är mellan 10 och 20 kronor i timmen beroende på tid på dygnet. Det är öppet dygnet runt och låses därför inte på natten.

Svårare med parkeringar under populära evenemang
Tredje helgen i Juli varje år är det den populära stadsfestivalen fallens dagar i Trollhättan och då råder helt andra förutsättningar vad gäller parkering då delar av stadskärnan är avstängd för biltrafik samt ett högt tryck av festivalbesökare utifrån. Detsamma gäller under Alliansloppet som inträffar i slutet av sommaren då det kan vara svårt att hitta parkering och ledigt boende.

NÄL - Norra älvsborgs länssjukhus
Det finns inget hotell i direkt anslutning till NÄL. Sjukhuset ligger 6 km norr om stadskärnan. Med egen bil eller taxi tar du dig dit under 10 minuter. Du kan även ta busslnje 61 och 62(reseplanerare.vasttrafik.se) dit som går 2 till 4 gånger i timmen och restiden är cirka 15 minuter från drottningtorget. Det finns även en cykelbana som går hela vägen från centrum till NÄL.

Stallbacka industriområde
stallbacka i norra Trollhättan ligger bland annat NEVS och GKN. Här finns heller inga hotell och det tar 8 minuter med bil från stadskärnan. Med kollektivtrafik kan du exempelvis ta buss 66 från drottningtorget som tar knappa 15 minuter. Åker du sedan från stallbacka direkt till flygplatsen kan du åka med samma busslinje och det tar bara 2 minuter dom knappa tre kilometrarna.

Fallenområdet och innovatum
Fallområdet, Innovatumrådet med Saabs bilmuseum och slussområdet ligger alla söder om stadskärnan med cirka 1 och 3 kilometers avstånd.

Fallområdet ligger väster om trollhättekanal och innovatumområdet ligger öster om kanalen. Det enda hotell som ligger på väster sida är Alberts hotell där du når fallområdet och Oscarsbron med några minuters promenad genom den vackra forngården och trapporna ner mot Oscarsbron. Oscarsbron är den bro besökarna brukar stå på när det är vattenpåsläpp i trollhättefallen.

 • Scandic Swania, Trollhättan
  Scandic Swania Storgatan 47-49 Elegant 4-stjärnigt hotell beläget i centrala Trollhättan. Trivsamma rum med komfortabel inredning. Bra service och nära till centrums nöjen och sevärdheter.
  Se bästa erbjudandet
  Albert hotell, Trollhättan
  Albert Kök Hotell & Konferens Strömsberg Stiligt hotell med 4 stjärnor beläget i Strömslund, 10 minuters promenad från centrum i Trollhättan. Trivsamma rum med komfortabel inredning och god service. Trevlig restaurang med förstklassig mat.
  Se bästa erbjudandet
  Hotell Bele, Trollhättan
  Hotell Bele/Sweden Hotels Kungsgatan 37 Trevligt hotell med 3 stjärnor beläget i centrala Trollhättan. Trevliga standardrum med hög komfort och service. Nära till centrums nöjen och sevärdheter.
  Se bästa erbjudandet
  Hotel Trollhättan
  Hotel Trollhättan Polhemsgatan 6 Trevligt hotell med 3 stjärnor beläget i centrala Trollhättan. Ljusa rum med hög komfort och service. Nära till centrums nöjen och sevärdheter.
  Se bästa erbjudandet
  First Hotel Kung Oscar
  First Hotel Kung Oscar Drottninggatan 17 Stilfullt hotell med 4 stjärnor beläget i centrala Trollhättan på Drottninggatan. Fräscha, ljusa rum med komfortabel inredning och hög service.
  Se bästa erbjudandet

Fullbelagt eller slutsålt? Alternativa boenden
Är hotellen fullbelagda eller slutsålda eller tänker du besöka norra delen av Trollhättan som till exempel NÄL så hittar du här några andra alterntiv. Bland annat hotell i närliggande Vänersborg. Det är 13km / 18 minuter med bil stadskärna till stadskärna mellan Trollhättan och Vänersborg.

Klicka här för att se priser och tillgänglighet i Vänersborg

Nya recensioner

Scandic Swania
Scandic Swania
Betyg:
Namn:
jones111

"Scandic Swania i Trollhättan besökte jag i samband med ett bröllop och byggnaden ligger..." Läs mer