Laddar...
Laddar

Lägsta pris på hotell i Umeå

Vi jämför:
Alla hotellkedjor
 • Hotell Dragonen
  Hotell Dragonen

  Hotell med 3 stjärnor beläget i centrala Umeå. Kompletta rum med trevlig inredning och komfortabla sängar. Nära till nöjen och sevärdheter.

 • Hotel Aveny
  Hotel Aveny

  4-stjärnigt hotell beläget mitt i centrala Umeå. Modernt inredda rum med hög mysfaktor och komfort. Gästerna har fri tillgång till gym.

 • Hotell Pilen
  Hotell Pilen

  Trevligt gästboende beläget ca 20 minuter utanför Umeås centrum.  Trevliga rum med bra komfort och stora ytor. Gratis parkering.

 • Ok Hotell
  Ok Hotell

  Ett 2-stjärnigt hotell beläget 10 minuter utanför Umeås centrum i ett lugnt villakvarter. Trevliga standardrum med komfortabla möbler.

Se alla hotell i Umeå

Om Umeå

Umeå

För den som gillar utflykter och spännande äventyr är ett besök på Granö Beckasin passande. Här kommer man nära naturen på både roliga och utmanande sätt.
Varför inte testa på att med hjälp av en guide bygga din egna flotte av timmer för att sedan ge dig ut på Umeälvens spegelblanka vatten. Du väljer själv om du vill göra en utflykt över dagen eller övernatta flera dygn. Sover gör man på flotten eller i tält.

Granö kan även erbjuda olika vandringar, fiske, älgsafari, hundspann och mycket mer. Vill man verkligen se en älg och inte får syn på någon i naturen så gör det inget. Här finns älgens hus där tama älgar betar och väntar på att bli klappade och matade av besökarna.

Gillar man mat och delikatesser eller kanske till och med har en passion för mat så ska man göra ett besök på Dua i Umeå. Det är delikatessbutik med en personlig touch som bjuder på unika matupplevelser. Bredvid butiken finns också en matstudio där man har möjlighet att få tips och vägledning av kockarna och testa nya spännande smaker.

I Umeås centrum hittar man massa spännande butiker med blandat innehåll. Här finns en stor variation av ett brett och modernt utbud, flera secondhand och antika butiker. Vill man shoppa loss i en galleria finns Strömpilens Köpcenter i centrum med 21 butiker. Det finns även Ersboda Köpcentrum som ligger lite utanför centrum och har ett bra och varierande utbud på kläder och mataffärer.

Umeå är något av en hantverksstad. Här finns många smedjor och hantverksaffärer med välgjord konst och praktiska, fina hantverk. Vissa affärer har sin ateljéer och verkstäder i samma byggnad, där kan man gå in och kika hur hantverksjobben går till.

Ska du testa på Umeå by night finns det flera pubar och barer med trevliga miljöer. Lottas krog är ett omtyckt ställe i centrum som har en engelsk inredning. Här finns en bred variation på mat och dryck. Söker man efter en livlig nattklubb med bra musik är Allstar en av de populärare klubbarna, hit går även många sportintresserade för att se matcher.

Bildmuseet i centrala Umeå är absolut värt ett besök. Det är inte bara en vacker byggnad, den har ett vackert innehåll också. Här kan man se konst i samtid och visuell konst. Museet ligger mitt emot Konsthögskolan och här finns hela sju plan med konstutställningar.