Laddar...
Laddar

Lägsta pris på hotell i Uppsala

Vi jämför:
Alla hotellkedjor
 • Radisson Blu Hotel Uppsala
  Radisson Blu Hotel Uppsala

  Förstklassigt hotell i centrala Uppsala. Ljusa och stilfulla rum med härlig utsikt och skön komfort. Hotellet har en relaxavdelning med gym.

 • Park Inn by Radisson Uppsala
  Park Inn by Radisson Uppsala

  4-stjärnigt hotell i centrala Uppsala. Rummen är hemtrevliga och har hög komfort. Hotellet har bra konferenslokaler och parkeringsmöjligheter.

 • Grand Hotell Hörnan- Sweden Hotels
  Grand Hotell Hörnan- Sweden Hotels

  3-stjärnigt hotell beläget i en anrik byggnad i hjärtat av Uppsala. Rummen är inredda i en charmig gammaldags stil med modern utrustning.

 • Hotell Fyrislund
  Hotell Fyrislund

  Smakfullt hotell med 3 stjärnor beläget strax utanför Uppsala City. Rummen är modernt inredda med stilfulla möbler av hög komfort.

Se alla hotell i Uppsala

Om Uppsala

Uppsala

Det finns en del platser man absolut inte får missa när man besöker Uppsala. Linnéträdgården och den botaniska trädgården är ett par exempel på sådana platser.
I Linnéträdgården har man rekonstruerat Linnés botaniska trädgård med noga utvalda växter, och här finns mängder av olika växtarter. Det är en vacker trädgård där man kan promenera runt kring blommande växter, grönska och träd. Här finns också ett tropiskt växthus med en regnskog.

Linnéträdgården

När man befinner sig i Linnéträdgården har man chansen att få en djupare inblick i Carl von Linnés liv och hans historiska avtryck genom att besöka Linnémuseet. Det är ett populärt turistmål där det hålls guidade turer under sommaren.

Domkyrkan

Inte så långt ifrån de vackra trädgårdarna ligger Uppsala domkyrka som är Skandinaviens största kyrka och en lockande sevärdhet i staden. Här kan man ta del av kyrkans vackra utsmyckningar och besöka domkyrkans museum Skattkammaren i det norra tornet.

Restauranger

I Uppsalas centrum finns ett stort urval av restauranger. På Villa Anna serveras det klassisk god mat gjord på färska råvaror. Det är en omtyckt restaurang som har bra kvalité på mat men det är också ett hotell som ligger mycket centralt.
Vill man prova spännande smaker från en annan del av världen så är Yukikos Sushi en passande restaurang. Här kan man välja mellan olika Japanska rätter och utbudet är brett. Inredningen är i äkta Japansk miljö och restaurangen är mycket omtyckt.

Fyrisån

Runt Fyrisån i Uppsala finns det många charmiga kvarter, en del med kulturbevarade byggnader. Här finns även gott om butiker för den som vill shoppa. Söker man efter en större galleria så är Rådhuset vid stora torget ett bra val. Här finns kända varumärken i en bra blandning.

Nattliv

Vill man prova Uppsalas nattliv är Saluhallen en omtyckt nattklubb som är centralt belägen. Eftersom att Uppsala är en studentstad så kan man räkna med att utekvällarna är livfulla. Vill man hellre gå på klubbspelningar är Katalin And All That Jazz ett bra val då det hålls många evenemang och konserter på klubben. Här kan man också hyra den perfekta festvåningen.

Konst

För den som är konstintresserad kan ett besök på Bror Hjorths Hus vara trevligt. Det är ett konstnärsmuseum som visar upp olika konstverk, målningar och skulpturer skapade av Bror Hjorth som är en av Sveriges mest betydelsefulla konstnärer. Här får man med sig ett färgglatt minne från konstnärens hem och ateljé.