Laddar...
Laddar

Lägsta pris på hotell i Västerås

Vi jämför:
Alla hotellkedjor
 • Best Western Ta Inn Hotel
  Best Western Ta Inn Hotel

  Hotell med 3 stjärnor beläget strax utanför Västerås city. Fräscha rum i rymliga storlekar med behaglig komfort. Bra konferenslokaler.

 • First Hotel Plaza
  First Hotel Plaza

  4-stjärnigt hotell beläget i centrala Västerås, 3 minuter från centralstationen. Stilfulla rum med hög komfort. Restaurang och bar med härlig utsikt.

 • Ibis Styles Västerås
  Ibis Styles Västerås

  3-stjärnigt hotell beläget 3 km från Västerås centrum. Fräscha rum med enkel och komfortabel inredning, god funktionalitet. Privat badrum. Hotellet har en bistro som serverar lättare måltider. Kostnadsfri parkering.

 • Hotell Västerås
  Hotell Västerås

  3-stjärnigt hotell i centrala Västerås. Trevliga rum med hög standard och bra komfort. Hotellet har gratis parkering i mån om plats.

Se alla hotell i Västerås

Nöje på och kring hotellen i Västerås

Om Västerås

Västerås

Västerås centrum är fullt av härliga butiker, restauranger och caféer. I centrum ligger citygalleriorna Gallerian och Kvarteret Igor. Galleriorna har flera butiker och det är lätt att ta sig runt i centrum. Vid stora torget hittar man gallerian Sigma. Här finns utöver olika butiker också en bowlingbana och en nattklubb. I centrum finns bland annat Sveriges största väskbutik, Väskan. En sak är i alla fall säker, och det är att detta är en stad som kan mode. Det var faktiskt i Västerås som Sveriges första Hennes & Mauritz butik öppnade.

Från centrala Västerås är det inte långt till hamngatan. Det tar ca tio minuter att promenera ner till hamnen och den ger ett bra första intryck. Det är en attraktiv gata som har många restauranger och en del butiker, för att inte tala om den fantastiska utsikten över sjön.
Vid hamnen finns också en husbilsparkering, så det är ett utmärkt ställe att besöka om man är på bilsemester.

Sevärdheter

En bit utanför Västerås centrum ligger Anundshög, Sveriges största gravhög. Det är ett populärt turistmål och en mycket sevärd plats. Graven är 9 meter hög och har en diameter på 64 meter.
Här kan man se runstenar och skeppssättningar längst fina grönområden. Här anordnas det guidade turer för den som vill höra mer ur ett historiskt perspektiv, men man kan även gå runt och titta utan guide då området alltid är öppet för allmänheten.

Strax utanför Västerås ligger ett otroligt vackert slott vid namn Engsö slott. Det är mest känt för sina spöken, och sedan hösten 2012 kan man gå en spökvandring på slottet. På sommaren är det populärt att ta en picknick vid slottet, som också har en vacker natur runt sig.

Tar man flyget till Västerås borde man passa på att besöka Västerås Flygmuseum, som ligger alldeles intill Stockholm-Västerås flygplats. På museet visas drygt 25 flygplan och här finns en flygsimulator som gör att man kan testköra ett flygplan utan krav på förkunskap.

På Karlsgatan 2 finns en stor industribyggnad som stått sedan tidigt 1900-tal. Här inne finner man både Västerås konstmuseum och Västmanlands Läns museum. Här kan man besöka museernas utställningar och gå på visningar. Det är också en populär byggnad folk går till för att lyssna på föreläsningar och delta i workshops.

Vill man besöka ett modernt café med fokus på ekologiska råvaror är Global Living i city ett bra alternativ. Här kan man kombinera sin fika med att kika på inredning, för det här är inte bara ett café utan även en butik och konditori.

Uteliv

För en rolig utekväll i Västerås är Blue Moon Bar en perfekt nattklubb och en av Västerås största. Klubben har tre dansgolv där det spelas olika typer av musik. Ett annat omtyckt ställe är Pluto matsal & bar som med sin stora uteplats och annorlunda design bjuder in till härlig stämning.

Nya recensioner

Björnö Cottages
Björnö Cottages
Betyg:
Namn:
campingcalle

"En riktigt trevlig stugby! Stugorna finns i olika storlekar och alla håller jämn standar..." Läs mer